середу, 9 січня 2013 р.

МК м"яка обкладинка

ну власне, як майстер клас. напишу для себе порядок дій, бо легше читати зі своєї сторінки, де все планую писати для себе. швидко знайти )))) робила трохи по оцій  ссилка , трохи по забула якій))) , бо у мене альбом буде на кріпленні люверс+кольца, тому у мене дві окремі обкладинки.
спочатку вирізаю картон потрібно розміру, в даному випадку 20смх20см. картон від коробки з під шампанського (новий рік нещодавно був). картон достатньо цупкий, ріжеться погано, але він закриється тканиною, тому це не принципово важливо. хоча звичайно з кожним разом ріжу рівніше і рівніше )))).





крок 2. вирізаю із синтепону квадрат розміром своєї обкладинки 20смх20см. у мене тканина, якою буду обшивати бавовняна і тоненька, просвічується. тому на синтепон я додатково закріпила срібну  пльоночку, буде трохи блистіти.


крок 3. потрібно прикріпити синтепон до картону. можна на клей, можна на двохсторонній скотч. якщо на скотч, то треба вважати при прошивці, нитка може вискакувати з голки. )))))
крок4. вирізаю із тканини квадрати, розмір повинен бути трохи більшим за ОСНОВНИЙ розмір, тобто по +2 або +3см з кожного боку (скрапомама пишеш для себе, будь добра не забувай такі речі!!!!!).  більше тканини потрібно, щоб потім її з другої сторони акуратненько загнути, лишнє звичайно відрізати.тканину потрібно добряче попрасувати, бажано з паром.

наступним №5  буде прикрашання власне тканини, вона же титульний та останній лист альбому. необхідно все приклеїти/прошити, щоб потім не було сюрпризу. ну так як я початківець в написанні таких МК, то наступна у мене йде фотка уже готової обкладинки на останньої сторінки. у мене альбомчик для дівчинки того на обкладинці титулка поселились метелики, туфелька із пластики, квіточка із атласних стрічок, сердечка із бусинок і картинка My girl.
крок 6. кріпити все разом. картон+синтепон+тканина. тоді все акуратно перевернути і закріпити зі зворотнього боку. щоб кутики получились красивими, їх потрібно запрасувати, лишнє відрізати, і акуратно заклеїти. тут же закріпляю атласні стрічечки, які в мене будуть закривати/відкривати мій альбомчик. їх мож на клей/скотч і прошити на машинці.
крок 7. добавити свої сторінки (першу і останню) із альбому на звороти обкладинок, прошити обкладинку на машинці по краю, зважаючи на місця кріплення. при необхідності можна пришити і в місці кріпленні стрічки. вставити люверси (дякувати чоловіку, бо з мене поки щ о  поганий вставляч люверсів ))))) ) ну ось, тут уже два фото готової обкладинки титулка і остання сторінки.


ну одним словом роботи насправді небагато, головне аби моя скраполялька давала її зробити, а зазвичай не дає)))) того працюю коли вона спить. а вночі щось та й забуваю сфотографувати, або написати. ))))) ну головне, записала. буду заглядувати і підглядувати, щ о за чим, бо робити на разі маю ще один альбомчик. уже собі ))))



































2 коментарі:

  1. Надюшкин, от себя посоветую прошивать обложку по периметру (вижу по страничкам, что швейная машинка у тебя есть).. так особо законченно работа смотрится )

    и срочно убери код (проверка перед комментарием) - неудобно )

    ВідповістиВидалити
  2. за обложку дякую, буду строчити переметром. а де ж той код відключається, біда якась на мене, вроді відключила, а всі жаліються, значить не відключила, де ж його відключають? киньте добрі люди будь ласочка ссилку, де ж його мож відключити!!!!!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити